Jumaat, Januari 17, 2014

Cubaan mengembangkan agama Kristian di Telok Datok BERJAYA dipatahkan..


Selama ini BELUM lagi kejadian sebegini berlaku dikawasan Telok Datok. Seolah-olah mereka sengaja mencabar penduduk di sini. Atas dasar apa mereka lakukan perkara sedemikian rupa?

Pihak kami telah dimaklumkan bahawa terdapat hampir 20 orang telah memasuki kawasan perumahan kami. Berpakaian kemas dan berjalan kaki menuju ke beberapa destinasi sekitar kawasan. Mereka bergerak dalam 4-5 kumpulan.

Bertindak di atas laporan yang diterima, pasukan kami telah berjaya menahan serta menyoal sebahagian daripada anggota kumpulan. Mereka mendakwa kehadiran mereka ke kawasan ini adalah untuk mengedarkan risalah Bibble kepada penduduk bulan Islam.
Gereja terbesar

Pabila diminta untuk memperkenalkan diri,mereka agak keberatan untuk berbuat demikian.
Sebagai langkah berjaga-jaga pihak kami telah mengekori mereka hingga mereka rasa agak kurang selesa dengan kehadiran kami barulah mereka bereadar dengan menaiki 5 buah kereta.

Tak sampai beberapa jam,kami dikejutkan dengan berita bahawa banner yang menyatakan sokongan terhadap JAIS telah dirampas oleh penguatkuasa Majlis.Ermmm,kami tak salahkan penguatkuasa kerana mereka jalankan tugas,tapi kami salahkan yang memberi arahan, takut dengan DAPig berbanding ALLAH.Tindakan pihak majlis itu dilakukan sebelum kehadiran Adun Teluk Datuk ke Kuil di Taman Seri.
PEMUDA TELOK DATOK

Reactions:

1 comments:

Elok persatuan penduduk dan jk kariah masjid dikawasan Telok Datok buat senarai nama dan jumlah penduduk bukan Islam disana; dan buat pasukan keselamatan aqidah bagi menjaga dan menghalang gerakan kafir kristian ini; seterusnya, laporkan perkara ini kepada pihak berkuasa (lebih bagus tangkap mereka red handed dan serah kepada polis atas laporan menceroboh dan menyebar agama mereka kepada orang Islam yang melanggar Perlembagaan Negara. Jangan dilepaskan begitu sahaja!

Jihada